Очаква се през 2023 година “Nvidia” да представи следващото поколение графични карти Leave a comment

Дори и в момента, за мнозина геймъри е трудно да се сдобият с последния модел от серията RTX 3000. А вече упорито се носят слухове, че е готово следващото поколение графични карти от “Nvidia” от серията 4000.

Става въпрос за дългоочакваната серия “Lovelace”, която е посветена на първата жена-програмист от XIX век – Ада Лъвлейс. Тя дефинира основните принципи на програмирането близо век преди появята на компютрите.

Тази новина съобщи потребител с никнейм “Kopite7kimi” в социалната мрежа “Twitter”. А той е известен, именно с точните си прогнози. Твърди се, че новите карти ще са изградени по 5 nm производствен процес на “TSMC”. Освен това за продукт от висок клас, очакваното захранване ще изисква повече мощност, отколкото 220 W, който откриваме при видеокартата от серията RTX 3070.

Още този януари, когато се провежда ежегодното изложение “CES” се очаква потребителите да се запознаят с повече подробности лично от представителите на “Nvidia”. Компанията е традиционен участник в събитието. И няма как да пропусне отново да е там, имайки предвид, че значително изостава към момента от конкурентите си от “AMD”.

С идването на есента, през октомври, геймърите ще имат възможност да се докоснат до новия продукт на “Nvidia”. Едновременно с това се очаква и достоен отговор от “AMD”, които трябва да демонстрират първите флагмани, базирани на новата архитектура “RDNA 3”.

Това сериозно притеснява “Nvidia”, затова е обяснимо защо е това бързане. По отношение на цената се предполага, че RTX 4060 ще е на цена в диапазона 329 $. Но само времето ще покаже доколко новият флагман на “Nvidia” ще бъде на ниво, за да пребори конкуренцията на “AMD”.

Вашият коментар