Пристанището на Лос Анджелис е любима цел на хакерите Leave a comment

Пристанището на Лос Анджелис е сред най-натоварените в света. Което е идеално за хакерите, които в последните няколко месеца засилиха интереса си към него. По думите на изпълнителният директор на въпросното летище Джийн Серока, само за юли, властите са осуетили над 40 милиона хакерски атаки. Това са два пъти повече атаки отпреди пандемията от коронавирус. Повечето от хакерските атаки идват от Европа и Русия и целят да разрушат икономиката на САЩ.

То е сред  най-натовареното в Западната полукълбо, където се обработват товари за над 250 млрд долари. Често хакерите атакуват пристанищните системи със злонамерен софтуер, фишинг, рансъмуер и различни други популярни вируси, целящи събирането на различни ценни данни. А по този начин атаките смущават работата на портът и влияят негативно върху икономиката на страната.

Това ги подтикна да инвестира милиони долари за кибер защита. В сътредничество с ФБР, свете организации бяха инвестирани милиони долари за създаването на първият в света център за кибер устойчивост в опит да се защити товарния поток на пристанището.

Именно коронавируса доказа, че Щатите са особено уязвими и зависими от пристанищата си и едно спиране на работата им, може да доведе до парализиране на икономиката и да спре веригите на доставки. Така, че създаването на единна система за сигурност на пристанището на Лос Анджелис и други пристанища в страната е от решаващо значение за поддържане на икономиката и доставките в страната.

Вашият коментар