Противоречивата игра “Cyberpunk 2077“ ще има продължение Leave a comment

Какво се сещате, когато чуете за култовата игра “Cyberpunk 2077“? Да, думата “проблеми” е първото за което се сещаме. Но, не може да се отрече страхотната графика, която до някъде се явява проблем за тази игра, защото просто “тежи” върху хардуерното изпълнение на устройствата на геймърите.

Като добавим към това и факта, че разработчиците от “CD Projekt Red” са загубили над 1 млрд от капитализацията си именно заради тези проблем, нещата за играта не стоят никак добре.

Но, винаги има изненада в този бранш. Като факта, че въпреки всичко споменато по-горе, от “CD Projekt Red” подготвят втора част на играта.

С кодово име “Orion”, компанията цели да развие франчайза една стъпка напред и да продължи да използва потенциала на тази тъмна бъдеща вселена. Въпреки, че в момента компанията е изцяло фокусирана в развитието на следващите три части от поредицата за “The Witcher”, със сигурност “Orion” няма да бъде изоставен като бъдещ проект.

За това говорят и действията на компанията, която тепърва ще отвори ново студио в Бостън, а в допълнение ще се разшири настоящият екип от разработчици с повече от 1200 души!

И все пак на фона на приходи от 560 млн долара, компанията нарече загубата от 51 млн долара, заради възстановяването на парите на геймърите, “незначителна”!

Очаква се новата игра да стане реалност през 2023 година. Но, да видим за времето с което разполагат от “CD Projekt Red”, дали ще си вземат поука от предходния провал и ще предложат игра, която значително надминава провала, наречен “Cyberpunk 2077“.

Вашият коментар