Разбиха защитата на “Nvidia” за добив на криптовалута Leave a comment

През миналата година компанията за графични карти “Nvidia” започва да внедрява в продуктите си технологията „Lite Hash Rate“ “LHR”. Тя имаше за цел да ограничи възможностите на последните поколения геймърски видеокарти от “зеленото” чудовище за копаене на криптовалути.

През миналата седмица от “NiceHash” обявиха, че най-после са успели да пробият защитата. “Копачите” пуснаха актуализация на софтуера си “QuickMiner”, който отключва пълните възможности на графични процесори от серията “GeForce RTX” 3000 с “LHR”. Не само това, но и намериха начин да осигурят пълна производителност при копаенето на “Ethereum” валутата. За това потвърдиха и след независим тест от авторитетния технологичен сайт “Tom’s Hardware”.

Но тук е редно да направих важното уточнение, че заобикалянето на защитата от “Nvidia” работи само на Windows. Към този момент все още не може да сработи пълноценно при устройствата базирани на “Linux” операционна система.

Също така при картите на “Nvidia” от серията “RTX 3050” и версията на “RTX 3080” с 12GB памет, работещи с версия 3 на алгоритъма “LHR”, няма да получат значително ускоряване на производителността на копаенето. Единствено по-старите поколения видеокарти ще получат увеличение на скоростта на добив, след пускане на необходимите ъпдейти от производителя.

“Криптоминьорите” вече доказаха, че, когато човек иска, нищо не може да го спре. Те вече успяха безпроблемно да заобиколят ограниченията на “LHR”, малко след въвеждането им. Първата карта, която падна в жертва на “копачите” беше “GeForce RTX 3060”, при която за първи път се вгради “LHR” защитата.

В момента цифровите валути са подложени на натиск, след повишаване на лихвените проценти от ЕЦБ и сътресението на фондовите пазари. Това подтикна инвеститорите към по-сигурни активи. В момента закупуването на топ графична карта, дори и с намалена цена, може да се окаже рискова инвестиция.

Вашият коментар