Ремонт на телефони

Ремонт на телефони у дома и възможен ли е? Leave a comment

Ремонт на телефони би бил възможен на различни места, където е удобно на човека, ремонтиращ устройствата. Добрият сервизен техник, може да ремонтира различни проблеми по телефоните, почти на всяко място, което се сещате. Разбира се, вероятността да са му нужни специални инструменти и оборудване е висока. Също така, много важен е достъпът до резервни части за телефони. Като дисплеи за телефони, захранващи платки с букса за зареждане, батерии, лентов кабел и други. Всеки добър сервиз за телефони има наличности от доста резервни части както и достъп до професионална апаратура за поправка на телефони.

Какво може да бъде ремонтирано по Вашия смартфон?

Отговорът тук е прост. Всяка една част от Вашия телефон е заменяема и може да бъде директно заменена, или ремонтирана. Изключение тук правят някои нови модели на Iphone, при, които някои ремонти са или много трудни, или невъзможни.

Iphone сервиз е отделна тема, която смятаме, че по-добре бива да бъде оставена на квалифицирани техници. Много от частите за Iphone трябва да бъдат програмирани при замяната им за да функционира изрядно Вашето устройство. Без необходимите познания и техника, това няма да бъде извършено правилно в домашни условия.

Като започнем от буксата за зареждане, която можете да закупите поставена на платка за зареждане и да замените, без да се налага използването на поялник и пистолет с горещ въздух.

Продължаваме с ремонт на счупен дисплей на телефон, като тук процедурите стават по-разнообразни, но все пак не чак толкова трудни. Има дисплеи, които идват в комплект с нова рамка. Те са най-лесни за поставяне, тъй като е нужно да прехвърлите всички платки и батерията от стария дисплей, директно на новия с новата рамка. За другия вариант задължително трябва да отделите стария дисплей от старата рамка, за да залепите новия дисплей на старата рамка. Този процес изисква задължително нагряване на устройството.

Нужно ще Ви бъде лепило за дисплей, различни размери дребни отвертки, от помощ тук винаги влиза средство, с което да нагреете телефона за да разлепите дисплея или задния капак, без да нанесете щети по тях. За подмяна на дисплей е хубаво да се потърси помощ от специализиран сервиз за телефони, за да спестите бъдещи проблеми с функционалността на устройството.

Могат да бъдат подменени говорители, микрофони, камери, стъкла на камери, стъкла на дисплеи, конектори по платките, лентови кабели, сим трей, вибрации и още. Според вида на устройството.

Трудности при сервиз на мобилно устройство

Списъкът тук е много дълъг, но ние ще изброим ТОП 5 на трудностите, с които се сблъсква всеки начинаещ в ремонта на телефони.

  1. Всичко в смартфоните ни е много фино, особено когато става въпрос за ремонт на платки.
  2. Частите в телефоните могат лесно да бъдат повредени от невнимание;
  3. Липса на търпение и бързане;
  4. Използване на нискокачествени части, поради алчност и/или липса на информация;
  5. Липса на достатъчно качествено и специализирано оборудване за някои специфични ремонти;

Нужно оборудване, което да закупите за да стартирате с ремонтите на телефони у дома

Задължително би било да имате: поялник с горещ въздух, котлонче нагревател, захранване, мултицет, зарядна станция и usb метър. Отвертки и разнообразни инструменти за отваряне на телефоните също са задължителни.

Извод

Всеки, който има желание и иска да стартира в дейността сервиз за телефони, може да го направи дори от своят дом. Започвате като си купувате стари развалени телефони, на които се учите и развивате. Винаги е от голяма полза образованието във насока микропроцесорни технологии, електроника и основи на електрониката. При ремонта на всякакъв вид електронна техника, работим с ток, а тока е интересен и трябва да бъде уважаван и разбиран. Успех на всеки начинаещ сервизен техник, пожелаваме Ви много учене и работа!

Виж тук всички наши предлагани сервизни услуги. Посети ни на място, в град Стара Загора, бул. Митрополит Методий Кусев 41, с изглед на улица Васил Левски 42. Пишете ни директно през чат иконката в долния десен ъгъл на магазина ни, или позвънете тук: 0893 273 537

Вашият коментар