Ремонт на видеокарти

В сервиза ни в Стара Загора разполагаме с модерно оборудване за подмяна на чип BGA (Reball), нагряване (Reflow). Извършваме ремонти на различни нива – микроелементи, както и подобрения по охлаждането на видеокартата, монтаж на охлаждане или подмяна на охладителни подложки.

Цени и услуги

Извършваме цялостен ремонт на видеокарти до ниво микроелементи

Какво предлагаме?

 
1. Качествена диагностика

Ще ви дадем точна и конкретна представа за това къде е проблема. Често това са резистори, които имат късо съединение или друг елемент, който подлежи на смяна. Разполагаме със специализирано оборудване за да извършим точна и прецизна диагностика на видеокартата, в следствие на което ще научите причината за проблема.

Диагностика на видеокарти (заплаща се предварително)35лв.
2. Профилактика

Видеокартите имат охладителна система, която не се различава особено от тази на процесора. Препоръчваме веднъж годишно да се почиства от замърсяване и да се сменя термопаста и термоподложки при нужда. Това ще допринесе за по-ниски работни температури, по-висока производителност и по-добро здраве на видеокартата.

Профилактика (почистване на охлаждането и смяна на термопаста) на видеокарти25лв.
3. Ремонт на ниско ниво

Разполагаме с правилното оборудване, за да извършим качествен ремонт на дънната платка на видеокартата. При неработеща видеокарта, не винаги проблемът е във видеочипа. Възможно е да има късо съединение в някой от елементите или прекъсната писта. Често това са транзистори в захранването или паметите, предпазители или резистори. Независимо какъв е източника на повредата, ние можем да го отстраним.

Ремонт на ниско ниво (елементи на дънната платка) на електроникаот 66лв.
4. Смяна на чип (Reball)

Грешка 43, артефакти по екрана, рестартиране няколко минути след пускане на игра, невъзможност за изваждане на картина. Това са част от проблемите, които сигнализират за дефектирал чип (видеочип или VRAM). Ние можем да го ремонитраме.

Reball-ът (смяната на чип) е изключително трудоемка операция, при която дънната платка се слага на специална за целта машина, която с нагряване разтопява спойките на видеочипа и позволява неговото отлепяне.

Този процес е с висок риск за всички останали компоненти по дъното и се препоръчва само за неработещи карти, поради риск от перманентно увреждане на видеокартата.

Смяна на чип (не включва цената му) на видеокарти (препоръчително за неработещи видеокарти)180лв.

Изпращане на видеокарти по куриер

(Еконт, Speedy, Interlogistica)

Куриерът се поема от клиента. Не носим отговорност за видеокарти изпратени за наша сметка.

В сервиза ни приемаме за ремонт видеокарти изпратени по куриер, в случай, че нямате възможност да ни посетите на физическия адрес. Достатъчно е да се свържете с нас по телефон, или през онлайн чата ни. Ще получите данни за изпращане от наш служител. След като приключим с ремонта на видеокартата ви, ще го изпратим по избрания от вас куриер до дом или офис!