Руската индустрия е засипана с дефектни китайски чипове Leave a comment

Руското издания “Комерсант” излезе с материал, в който съобщава, че голяма част от руските производители на електроника, които получават китайски чипове, се оплакват, че са масово дефектни. Дори в последно време дефектните части са достигнали до 40% от общия доставен обем на пазара.

Анализатори имат логично обяснение на проблема. Според тях това се дължи на западните санкции срещу Русия, заради войната в Украйна. А това кара китайските фабрики и производители да не искат да работят с руски компании, за да не попаднат под европейските санкции. Някой китайски производители използват трети лица, което намалява качеството на продукцията, но увеличава крайната цена на продуктите  на пазара, а също така се увеличава нивото на браковете.

Друг проблем е, че чиповете попадат в редица неоторизирани доставчици, които отказват да носят отговорност за качеството на чиповете и гледат максимално бързо да се отърват от продукцията, без да имат възможност и желание да проверяват и заменят дефектната стока.

Вашият коментар