“Samsung“ започва да предлага реновирани телефони Leave a comment

Продължаващата инфлация и задаваща се рецесия, карат мнозина потребителите по-внимателно да планират разходите си и да свиват потреблението. Сред едно от най-важните пера е техниката. Все повече производители прилагат трикове, с които намаляваха “жизнения живот” на устройствата, за да  накарат потребителите да прибегнат до новата техника.

Но, вече и този номер няма да минава дълго.

Именно, свиването на доходите, принуди редица компании да подхождат нестандартно. Но, как това се отразява и на самите производители на устройства? Компанията “Samsung” реши да подходи именно по един нестандартен за нея начин.

От там стартираха кампанията “Re-Newed”, която обръща по-специално внимание на реновираната техника.

Идеята е в портфолиото да бъдат включени по-стари модели като ”Galaxy” S20 и ”Galaxy Note” 20, а също и новият флагмански “S 23” на по-ниски от настоящите продажни цени.

Но, тук първо телефоните минават през ръцете на инженерите, устройствата се тестват, а старите и неработещи части се заменят с изцяло чисто нови. Така, преработени и с чисто нов софтуер, те са широко търсени сред потребителите разполагащи с по-ниски доходи.

По този начин потребителите ще могат да директно да се обръщат към “Samsung” при евентуален проблем.

Това има две основни предимства.

Първо, факта, че компанията има достъп до частите, прави подмяната и отстраняването на проблема по-лесно, бързо и евтино.

И втората причина, е че винаги, когато на потребителя му потрябват пари кеш, компанията може да изкупи телефона му и да го предложи на друг. Като по този начин всеки купувач е наясно, че взима телефон, който макар и втора ръка, е с първокачествен софтуер и хардуер, благодарение на работата на инженерите на “Samsung”.

Вашият коментар