Създават сериал по играта „God of War” Leave a comment

Компанията “Amazon” обяви плановете си да създаде сериал, базиран на популярната фентъзи игра “God of War”. Ръководител на проекта ще бъде Рейф Джъдкинс, известен с работата си по “Колелото на времето”. Сценарист е Марк Фъргюс, а проекта Хоук Остби.

Продуцент на новият сериал ще е компанията “Sony Pictures Television”. Още през февруари 2022 година излезе информацията, че “Amazon“ преговаря с компанията за адаптиране на популярния франчайз от игри в високобюджетно стрийминг телевизионно шоу.

От популярният онлайн търговец излязоха със съобщение в което се казва, че новата продукция ще пренесе зрителите в един вълшебен и фантастичен свят. Любителите на играта може да очакват завладяващи светове и прекрасна история.

Историята отвежда главният герой Кратос със сина му Атреус на опасно пътешествие. Двамата искат да разпръснат праха на съпругата на Кратос от най-високата планина. Но, на пътя им ще застанат митични създания и безсмъртни богове.

Само преди седмица, именно “God Of War Ragnarök” спечели 6 награда в номинациите за “игра на годината”.

Това е поредната игра на “Sony”, която се адаптира за големия екран. По-рано през годината”Uncharted” дебютира в киносалоните, а от януари 2023 година по “HBO Max” стартира сериалът “ The Last of Us”.

Вашият коментар