Скоро Google Maps ще може да ви изчисли сумата на цялото пътуване Leave a comment

Популярното приложение “Google Maps” скоро ще се сдобие с любопитна и полезна функция. В бъдещият ъпдейт на програмата, потребителите ще могат да изчислят колко ще им излезе цената на цялото пътуване до крайната точка (с включени тол такси и цената на бензина). Приложението ще бъде съгласувано с таксите, приложими от местните власти в съответната страна.

Така, когато планиране пътуването си до конкретна дестинация, ще можете да видите с точност колко пари ще похарчите. Ако искате да спестите пари от тол таксите, приложението винаги е на ваше разположение, за да ви покаже алтернативните маршрути.

В момента приложението е налично единствено за територията на САЩ, Япония, Индия и Индонезия. А в бъдеще от компанията обещават да актуализират картата с наличните такси и за други държави по света. С нетърпение очакваме функцията да дойде и в България.

Това е поредната стъпка от интернет гиганта за подобряване на портфолиото си от услуги, и в частност на тази. Съвсем наскоро “Google Maps” се сдоби с нови функции, които отчитат индексът за качество на въздуха, а също и показване на пътя в 3D изглед.

Вашият коментар