Скоро ще можете да играете Xbox игри директно на телевизора Leave a comment

От “Microsoft” потвърдиха, че съвсем скоро геймърите ще могат да играят любимите си Xbox игри директно на телевизора, без нуждата от конзола. Компанията сключи сделка със “Samsung”, благодарението на което от края на юни ще може да се стартират директно облачните игри от “Game Pass Ultimate” абонамента.

Подобно на всички стрийминг устройства, така и използването на Xbox игрите ще бъдат достъпни през телевизорите на компанията. По този начин ще можете да играете любимият си “Fortnite”  чрез услугата “Xbox Cloud Gaming” напълно безплатно и без изискването за абонамент на вашия телевизор.

Очаква се услугата да стартира на 30 юни, а игрите ще бъдат стартиране през новата опция “Gaming Hub”, където може да свържете директно “Bluetooth” контролера си. Чрез него ще можете да се логнете вGame Pass Ultimate” акаунта си и да се насладите на гейминг преживяването.

Съвместимите контролери включват “Xbox Wireless”, “Xbox Adaptive”, “Elite Series 2”, както и “DualSense” контролера на “Sony” за “PlayStation 5”.

Това е важен етап от геймърските амбиции на “Microsoft”, които се опитват да достигнат до все повече геймъри, чрез синхронизиране на “Game Pass”абонамента в облачната услуга “Xbox Cloud Gaming”, което ще се случи до края на 2022 година.

Вашият коментар