След 21 години компанията “Apple” прекратява производството на “iPod” Leave a comment

Компанията “Apple” обяви, че спира производството на своя легендарен “iPod”. Така се слага край на близо 20-годишно съществуване на устройството, което цифровизира музиката в началото на XXI век. Благодарение на стрийминг индустрията, компанията все повече интегрира подкаст и музикалните си приложения в продуктовата си гама. Като най-вече засягат продукти като iPhone и умният часовник Apple Watch.

Въпреки това от “Apple” обявиха, че най-новото поколение на нейния преносим медиен плейър, iPod Touch, ще бъде достъпно чрез уебсайта на компанията, чрез магазините на Apple и оторизирани дистрибутори “до изчерпване на доставките”. Защото този емблематичен модел на компанията е променил начина по който “музиката се намира, слуша и споделя”.

Припомняме, че първият “iPod” беше пуснат през далечната вече 2001 година, като тогава устройството позволяваше съхраняването до 1000 песни.

За последно през 2019 година компанията представи последното поколение на iPod – iPod Touch. Устройството беше предназначено за феновете на марката, които имат нужда от плеър, но без да си купуват за целта “iPhone” моделите.

С навлизането на смартфоните на пазара, хората осъзнаха, че времето на музикалните плейъри отминава безвъзвратно. Все пак подобна функция вече може да върши и смартфонът, така, че носенето на две устройства е излишно.

Щом новината се появи в страницата на “Apple” в различните социални мрежи, феновете на марката споделиха хиляди мисли и спомени свързани с музикалните устройства на компанията.

Вашият коментар