Сривът на криптоборсите принуди Crypto.com да уволни 250 души Leave a comment

     Макар и описван като сигурна инвестиция срещу инфлацията, сривът на биткойна от миналите дни доказа, че той има още да се развива като сигурно и надеждно платежно средство. Но сривът на криптовалутите, доведе и до други негативни последици. Една от водещите криптоборси, сингапурската ”Crypto.com” започна да съкращава персонала си.

      Главният и изпълнителен директор Крис Марсалек потвърди за това, чрез Twitter, където обяви, че заради сътресенията на криптопазарите, компанията му е принудена да уволни 5% от персонала си или това прави 260 души.

       Той уточни, че в тези трудни времена, компанията му гледа в дългосрочна перспектива, затова с цел да се запази непрекъснатия и устойчив растеж на компанията, а също постигане на оптимизирана печалба, фирмата трябва да съкрати персонал. Самите ”Crypto.com” инвестираха колосалната сума от 100 млн долара, за рекламна кампания, за да се превърнат във важен и основен играч на криптоборсите.  

       В опит да овладее нарастващата инфлация, Централните банки започват постепенно увеличаване на основния лихвен процент. Това принуждава инвеститорите масово да изтеглят биткойн вложенията си, за да ги инвестират в банковия сектор. А това се отразява и върху дигиталната валута, която е на най-ниските си нива от 18 месеца насам.

Вашият коментар