Стотици сайтове спряха работа, заради срив на облачна услуга Leave a comment

В две поредни седмици облачната платформа “Cloudflare” имаше прекъсвания и проблеми. Но миналата седмица прекъсванията на услугата бяха по-сериозни и това доведе до преустановява достъпа до стотици сайтове в Интернет. 

Сред засегнатите бяха и бяха уеб-ресурси като “Discord”, “Omegle”, “DoorDash”, “Crunchyroll”, “NordVPN” и “Feedly”. Също така бяха прекъснати за известно време популярния новинарски портал “The Register”, както и редица други услуги. Но може би най-съществено потребителите усетиха проблемите в криптопортала “Coinbase” и легендарната игра “League of Legends”.

Оказа се, че подобни прекъсвания е имало в редица страни по света, но от “Cloudflare” опровергаха появилата се по-рано информация, че това е глобален проблем. По-късно услугите на компанията бяха възстановени след проверка и профилактика.

Компанията е основана през 2009 година в Сан Франциско и специализира в мрежи за доставка на съдържание , DDoS защита, сигурен достъп до ресурси и DNS сървъри. Главният ѝ офис се намира в Сан Франциско и има множество представителства в различни държави в Европа.

Вашият коментар