Свързаните акаунти в “Twitter“ вече са в историята Leave a comment

От както Илон Мъск застана начело на “Twitter”, социалната мрежа започна да привлича вниманието към себе си, но по доста негативен начин. Като за начало уволни висшия мениджмънт. Изтри профилите на редица утвърдени и популярни журналисти. Сега е на ред поредното безумно решение.

Платформата забранява на потребителите да правят свързани акаунти към другите известни социални мрежи – „Facebook“, “Instagram” и “Mastodont”. Последната набира доста голяма популярност в последно време, въпреки, че реално съществува от 10 години.

През изминалата седмица пък Илон Мъск еднолично закри профил на популярен блогър, който се осмели да проследи полета на личния му самолет.

Със забраната вече няма да бъдат популяризирани и рекламирани останалите мрежи, които реално са конкуренти на “Twitter“. Единственото изключение се прави за платформите “Parler“, „TikTok“ или „LinkedIn.” Причините за тази избирателна забрана не бяха посочени от социалната мрежа.

През последната седмица пък от “Mastodont” привлякоха редица потребители на “Twitter“, които останаха разочаровани от политиката на компанията. Ще следим с любопитство дали пък най-печеливши от цялата ситуация няма да са именно “Mastodont”, които да дадат на потребителите си пълната свобода на изразяване в Интернет.

Вашият коментар