Тайванският производител “MediaTek” отчита приходи от 8,32 млрд долара за Q1 на 2022 г Leave a comment

Тайванският производител “MediaTek” продължава да отчита високи приходи, благодарение на процесорите от новата серия “Dimensity”.

Това се дължи, както на ползотворната конкуренция с другият голям производител на чипове “Qualcomm”, така и благодарение на използването на продуктите на “MediaTek” в някой от най-познаваемите марки, които се радват на голямо потребителско доверие. Става въпрос за големите китайски производители – “Xiaomi”, “Oppo”, “Vivo” и  “OnePlus”.

Освен това топ чиповете “Dimensity 8000” и “Dimensity 9000” спокойно могат да съперничат на флагманските чипове на конкурентите. Именно тези SoC намират място в първокласните телефони с “Android, произвеждани от по-горе споменатите производители. Именно последният чип се явява пряк конкурент на топ чипът на конкуренцията – “Snapdragon 8 Gen 1”.

През май приходите на компанията бяха 1,75 милиарда долара, което е спад от 1% в сравнение с предходния месец. Но на годишна база компанията отчита силен ръст от 26% в предходните три месеца. През първите 5 месеца на 2022 г печалбата на “MediaTek” е нараснала с с 33% до 8,32 милиарда долара. Благодарение това, компанията не е под такъв силен натиск да гони по-високи цели и печалби за второто тримесечие на годината.  

Именно очакванията за намаляване на поръчките, някой проблеми с веригите на доставките, както и все по-увеличаващата се инфлация са фактори, които могат да окажат влияние върху редица производители. И “MediaTek” не е застрахована от тези проблеми. Затова от компанията все пак очакват да има спад в поръчката на чипове.

Вашият коментар