“TikTok” създават музикална платформа, конкурент на “Spotify” Leave a comment

В момента на пазара на музикалния стрийминг идва два големи гиганта. Това са “Spotify“ и „Apple Music“, които правят всичко възможно, за да привлечат вниманието на потребителите. Но скоро към тяхната конкуренция може да се присъедини и друг гигант в музикалния бранш. Говорим за социалната мрежа “TikTok”. Това става ясно от патентите, които е подала компанията към Патентното ведомство на САЩ.

Според документацията услугата ще позволи на потребителите да купуват, възпроизвеждат, споделят и изтеглят музика. Освен това ще позволи на потребителите да създават, споделят и препоръчват плейлисти, да коментират музика, както и да предават на живо аудио и видео. Патентът е за името „TikTok Music” и подадено още през май.

Новата услуга ще позволява на потребителите да създават, споделят, коментират и предават на живо музика и различни предавания, а дори и да препоръчват подобно съдържание.

Собственик на платформата е китайското дружество “ByteDance”. Самата компания вече има опит със стрийминг платформите. Това е така, защото от 2020-та година тя стартира приложение за стрийминг, наречено „Resso”. Възможно е да се обединят двете приложения, а дори и TikTok Music” изцяло да заеме мястото на предишната платформа. Според запознати в новата платформа е предвидено да има възможност за създаване на плейлисти, да се споделят  песни в социалните мрежи, както и възможност за комуникация между потребителите на приложението. 

По този начин от компанията искат да задържат вниманието на потребителите и те да прекарват повече време в бъдещата платформа.

Само за изминалата 2021 година, платформата “Resso” има 40 милиона месечни потребители от Индия, Бразилия и Индонезия. Остава неясен въпросът дали “ByteDance“ планира да разработи приложение за стрийминг на музика, базирано на “Resso“ или ще представи изцяло собствен проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *