“Twitter” е на загуба от 270 милиона долара за второто тримесечие Leave a comment

След пропадане на сделката за закупуване на социалната мрежа “Twitter”, нещата за компанията не се развиват по план. След всичките проблеми през последните 2 месеца, сега от “Twitter” обявиха, че са на загуба от 270 милиона долара за второто тримесечие на годината. Това се дължи, заради спад на приходите, а рекордното нарастване на потребителите не успя да обърне негативната тенденция.

Анализатори отчитат, че спадът в приходите е около 1% или 1,8 млрд долара, заради проблеми с рекламите, както и по-горе споменатата несигурност около бъдещето на сделката от страна на Илон Мъск.

Въпреки всички негативи, има и малко положителни новини. На дневна база за същият период са се увеличи дневните потребители на социалната мрежа. Ръстът е с 17% или в числа това прави 237,8 милиона души.

Приходите на компанията са се повишили с 2% или 1,08 млрд долара.

След като Мъск се оттегли от сделката, от “Twitter” заплашиха милиардера, че ще го съдят и в момента продължава съдебната им сага. Сделката трябваше да е на стойност 44 млрд долара и е нормално от социалната мрежа да са бесни. Делото е насочено за октомври, а мнозинството от рекламодатели в “Twitter” следят с притеснение развоя на събитията.

Вашият коментар