Услугата на “Apple”- “поправи си сам” е налична в Европа Leave a comment

През април 2022 година, компанията “Apple” стартира услугата за самообслужване на “Iphone”. Причината беше, че много потребители, особено в Щатите, недоволстват от сроковете за поправка, както и високата цена, която трябва да платят.

Сега новата услуга тип “поправи си сам” вече е налична и за някой страни от Европа. В списъка са Белгия, Франция, Германия, Италия, Полша, Испания, Швеция и Обединеното кралство, където потребителите могат да се сдобият с оригинални части, инструменти и ръководства за поправка на “iPhone” 12 и 13-то поколение, “iPhone” SE  и “MacBook”.

Новината съобщи лично оперативния директор на компанията, Джеф Уилямс.

Освен това потребителите могат да наемат срещу определена сума, комплект за поправка, както и богат избор от над 200 части. Също така е предвидена отстъпка, ако бъдат върнати дефектните части.

Новата програма на компанията, стартирала през 2019 година, значително промени корпоративния и облик и си спечели много нови потребители, защото в миналото им забраняваше подобни своеволия.

Това е особено полезно за потребителите, които нямат възможност да стигнат до оторизирания сервиз, а същевременно не искат да се разделят с устройството си, което може да им потрябва по всяко време.

Въпреки това от “Apple” напомнят, че потребители, които не са толкова технически сръчни, трябва да се обърнат към специализиран сервиз, където квалифицирани техници ще извършат поправка и при нужда, ремонт на устройствата им. Явно политиката на компанията дава резултат, след като вече други гиганти като “Google” и “Samsung” обявиха, че стартират подобни собствени програми, с цел улеснение на клиентите си.

Въпреки, че някой клиенти имат своите резерви, явно това е една малка стъпка с големи резултати и то в правилната за клиентите посока, която може да им спести часове ядове и чакане, докато ремонта на любимата им техника бъде осъществена от сервиза.

Вашият коментар