Увеличават се продажбите на лаптопите, базирани на ARM Leave a comment

В последните месеци производителите на хардуер са засегнати от рецесията и спада в продажбата на персонални и преносими устройства. Но, колкото и странно да звучи, ARM базираните устройства са в обратна тенденция.

Само през миналата година е отчетено повишение в продажбите. Дори през настоящата 2023 година се очаква да има увеличение в общия обем на продажбите спрямо останалите конкуренти.

Въпросната ARM (Arm System on Chips) се прилага главно с устройства като таблети. Дори някога големи производители пуснаха единици лаптопи, базирани на тази технология, но те претърпяха неуспех.

Защото по-дългия живот на батерията идваше с производителност, която беше под всякаква критика.

Но, успехите на “Apple”, базирани на този метод трябваше отдавна да светнат “червената” лампичка на големите играчи в IT сектора, че явно успехът на компанията от Купертино не е случаен.

Както се казва “По-добре късно, отколкото никога”.

В момент, когато играчи като “Intel” и “AMD” отчитат спад в търсенето на устройствата си, може би това ще е решението да извоюване на конкуретно предимство.

Въпреки, че вече от “Intel” наблягат именно на повишаването на производителността чрез комбиниране на няколко ядра за производителност и такива за ефективност, има доста какво да се желае по отношение на увеличаването на живота на батерията.

Така, че очакваме съвсем скоро да видим и устройство, базирано на ARM архитектурата, която да предложи на потребителите усещането за сигурност и възможност за бързо използване, без притеснение дали ще има достатъчно заряд, за да свършат нужната им работа.

Вашият коментар