В САЩ се увеличава търсенето на дискети Leave a comment

Малката калифорнийска компания “Floppydisk.com” продължава да печели пари от 3,5-инчови дискети. Тя не произвежда тези продукти, а изкупува неизползвани и употребявани от всички краища на Щатите. След като запаметяващите устройства бъдат проверени и ремонтирани, те се връщат на пазара. Те все още са търсени за обслужване на редица металорежещи машини, шевни машини и самолети.

Според собственика на компанията 3,5-инчовите дискети имат редица предимства пред съвременните цифрови носители. На ден компанията продава около 500 броя. И най-голямото им предимство е, че не могат да бъдат хакнати.

Достъпът до дискети е труден и то главно заради липсата на четящи флопидисковите устройства. Поради подобна причина, както и поради принципа “не пипай технологията и тя няма да се повреди”, само преди три години Пентагонът започна да отказва използването на 8-инчови дискети в системите за управление на ядрения арсенал на САЩ.

Интересното е, че “Floppydisk.com” разполага на склад и с налични 8-инчови дискети, ако внезапно се появи търсене за тях.

Вашият коментар