В Щатите ще доставят лекарства с дронове Leave a comment

Всички знаем, че здравето е най-важно. А, когато се касае за достъп до важни и животоспасяващи лекарства, времето е от изключително значение. Все повече компании експериментират с доставки на различни стоки чрез дронове.

А, сега една компания за дронове “Zipline” започва да извършва доставка на лекарства, именно с тези летящи апарати. Засега услугата се предлага единствено за клиентите на доставчика на здравни услуги “Intermountain Healthcare“, намиращ се в района на Солт Лейк Вали.

Дроновете са с дължина на крилете от 1,83 метра, могат да летят на височина 93 метра и да се спускат на терена за доставка чрез специален парашут.

Но, от “Zipline” възнамеряват да разширят обсега на доставка чрез дронове през следващите 5 години. По време на пандемията от “COVID-19“  компанията започна да транспортира важно медицинско предпазно оборудване за здравните работници.

За целта компанията е получила нужните лицензи, като в бъдеще се очаква да привлече още партньори към бизнеса си, за да бъде винаги под ръка на нуждаещите се, особено по време на непредвидени събития.

Вашият коментар