В Щатите ще доставят лекарства с дронове Leave a comment

Всички знаем, че здравето е най-важно. А, когато се касае за достъп до важни и животоспасяващи лекарства, времето е от изключително значение. Все повече компании експериментират с доставки на различни стоки чрез дронове.

А, сега една компания за дронове “Zipline” започва да извършва доставка на лекарства, именно с тези летящи апарати. Засега услугата се предлага единствено за клиентите на доставчика на здравни услуги “Intermountain Healthcare“, намиращ се в района на Солт Лейк Вали.

Дроновете са с дължина на крилете от 1,83 метра, могат да летят на височина 93 метра и да се спускат на терена за доставка чрез специален парашут.

Но, от “Zipline” възнамеряват да разширят обсега на доставка чрез дронове през следващите 5 години. По време на пандемията от “COVID-19“  компанията започна да транспортира важно медицинско предпазно оборудване за здравните работници.

За целта компанията е получила нужните лицензи, като в бъдеще се очаква да привлече още партньори към бизнеса си, за да бъде винаги под ръка на нуждаещите се, особено по време на непредвидени събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *