Възможно е да видим “Windows 12“ през 2024 година Leave a comment

От “Microsoft” представиха новата си пътна карта за развитие на операционната система  “Windows”. В нея е заложено на всеки три години компанията да пуска нови версии, като този път актуализациите ще бъдат много по-малко и на всеки 3 месеца на основните функции. Следващият, 12-ти вариант на “Windows” се предполага, че ще дебютира през 2024 година. Другата новост е, че сезонните актуализации ще добавят нови функции към текущата версия. А по този начин чрез пускане на малки ъпдейти, потребителите няма да чакат за поредната голяма годишна актуализация на операционната си система.

Въпреки, че компанията ще пуска нова операционна система, тя в никакъв случай не мисли да се отказва от поддържката на 11-та версия. В допълнение от “Microsoft” ще разширят обхвата на програмата “Windows Insider”. Това означава, че компанията ще пусне широк обхват от нови функции и допълнителни приложения, които да се тестват от по-широк кръг потребители.

Очакваше се, че ще бъде пусната версията “Windows 10x”, която да поддържа паралелна работа на две устройства след като пандемията от Covid-19 отшумя. Но се оказа, че въпросната версия е претърпяла значителни промени, за да се появи настоящата операционна система “Windows 11“.

Вашият коментар