Видове дисплеи за телефони

Видове дисплеи за телефони Leave a comment

Има няколко видове дисплеи за телефони, включително:

  1. LCD (Liquid Crystal Display) дисплеи – използват се често в по-евтините телефони и предлагат добро качество на изображението.
  2. OLED (Organic Light Emitting Diode) дисплеи – те са по-скъпи, но предлагат по-висока контрастност и по-широки ъгли на гледане.
  3. AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) дисплеи – те са подобрена версия на OLED дисплеите и предлагат още по-добра контрастност, по-ниска консумация на енергия и по-висока яркост.
  4. Super AMOLED дисплеи – те са подобрение на AMOLED дисплеите и имат още по-висока яркост и по-ниска отразеност на светлината.
  5. IPS (In-Plane Switching) дисплеи – те са подобрение на LCD дисплеите и предлагат по-широк ъгъл на гледане и по-добри цветове.
  6. TFT (Thin-Film Transistor) дисплеи – те са сравнително стара технология и са по-евтини от другите дисплеи. Обикновено се използват в по-евтините модели телефони.
  7. QLED (Quantum Dot Light Emitting Diode) дисплеи – те използват квантови точки за подобряване на цветовете и предлагат висока контрастност и яркост.

Това бяха само някои от наличните видове дисплеи за телефони. Те имат своите предимства и недостатъци, зависещи от изискванията на потребителя.

Съветваме всеки, ако Ви предстои подмяна на счупен дисплей на телефон, прочетете нашите Съвети за подмяна на дисплеи на телефони.

Вижте още една примерна Смяна на дисплей Iphone 11 в наш сервиз.

Вашият коментар