“Volkswagen” ще използва чиповете на “Qualcomm” в автономните си коли Leave a comment

Тези дни стана ясно, че компанията Qualcomm” вече е готова с процесори за бордовите системи за активно подпомагане на шофирането на “Volkswagen”. Става въпрос за новото портфолио известно като “Snapdragon Ride”. Остават само броени дни до доставките към немския производител. Говорим за съставните компоненти, необходими за изграждането на автономни системи за шофиране от ниво 4 на SAE. Макар и автономна система, компанията си е оставила “задна” вратична, която дава възможност за ръчен контрол над управлението. Новите автономни коли ще бъдат с 5-степенен контрол на автономност. Последната степен ще дава възможност за пълен контрол от шофьора.

За софтуерната поддръжка ще се погрижи специално създаденото за тази цел звено на “Volkswagen” – “Cariad Software”. Очаква се в близките години “Snapdragon Ride” на “Qualcomm” да бъде стандартна част от всички бордови системи на бъдещите автомобили на германския производител. Главния изпълнителен директор Херберт Дийс отговори и на критиците на компанията. Според тях има драстично забавяне в проектите. Дийс обясни, че общите проекти с “Cariad”, изискват поне два жизнени цикъла, за подобна иновация.

По този начин автомобилният концерн цели увеличаване на печалбата, създаване на печеливша стратегия и най-вече подобряване на фирменото реноме, след скандалите от 2015, когато се разкри, че “Volkswagen” внедрява устройства, които манипулират количеството вредни газове.

Вашият коментар