Wi-Fi 7 обещава до 20 Gbps скорост на връзката Leave a comment

Докато още свикваме с настоящия стандарт Wi-Fi 6, новата, 7-ма версия чука на вратата. Тя е дело на компанията “Qualcomm”. Новата Wi-Fi 7 е част от бъдещата концепция на компанията “Immersive Home Platform”.

Целта й е да бъде създадена единна платформа, чрез която производителите на мрежово оборудване да интегрират бъдещата спецификация IEEE 802.11BE към настоящите и бъдещи устройства.

В момента чиповете на компанията се изпробват от производителите на рутери и се очаква да ги видим в новите им продукти за 2023 година. Това означава, че ще бъде разширена гамата от Wi-Fi 7 рутери, които не само ще бъдат на достъпна цена, но и ще има по-голям обхват и по-бърза скорост.

Компанията “Qualcomm” обобщава накратко новия продукт – мрежови рутери от висок „Pro Series“ корпоративен клас, но насочени към потребители, търсещи висока скорост в домашни условия.

Тук имаме увеличен капацитет и по-голям брой канали, опериращи на 320MHz. (за справка- при Wi-Fi 6 имаме 160MHz ). Това означава по-малка латентност, почти никакво забиване или забавяне и много по-бърза скорост на сваляне и качване.

Освен това новите устройства поддържащи режим на работа в 5GHz и 6GHz спектъра, могат едновременно да се свързват с рутера.

Освен това бъдещите рутери ще се харесат и на геймърите, играещи онлайн игри, защото ще се намали латентността с до 75%, което означава, че докато сте онлайн няма да се притеснявате дали връзката ще прекъсне в най-важния за вас момент.

Вашият коментар