Windows 11 може да бъде подкаран на компютри, които не го поддържат Leave a comment

По-рано тази седмица, компанията “Microsoft” започна да предлага актуализации на последната си операционна система “Windows” 11 вариант 22H2. Първи до нея се докоснаха тестерите, включени в програмата “Windows Insiders” . Но се получи странен бъг. Достъп до актуализацията получиха не само включените в програмата потребители, но и тези, чийто компютри не отговаряха на новите системни изисквания на операционната система.

За този странен феномен споменаха и множество потребители в “Twitter” и “Reddit”. Те съобщават, че са получили известие в канала за преглед на версията. Той гласял, че новата актуализация на “Windows 11” , версия “22H2” е налична и техните компютри изненадващо “отговарят” на всички системни изисквания за инсталиране. Това доведе до запитвания към “Microsoft” дали не са намалени първоначалните изисквания. Но от там съобщават, че това е случаен бъг и компанията не е променила системните изисквания.

Новата операционна система “Windows 11” обикновено изисква процесор Intel Core от 8-мо поколение или процесор от серията AMD Ryen 3000 или по-нов. Освен това се изисква поддръжка за “Secure Boot” и “TPM 2.0” за работа с криптиране на диска и други функции за сигурност. Това означава, че тези изисквания се покриват от компютри произведени след 2017 година, а всички по-стари от тази година, няма да могат да го подкарат по никакъв начин.

Но към днешна дата от “Microsoft” внимават да не предлагат актуализация за неподдържани компютри, което кара потребителите ръчно да го надгражат, вместо да позволява директно инсталиране.

Потребителите, които не са доволни от новата версия, могат безпроблемно да се върнат към “Windows” 10, без да губят ценни данни.

Вашият коментар