“Windows” 11 ще поддържа “Android” 13 Leave a comment

Добавянето на емулатора “Windows Subsystem for Android“ (WSA) в новата 11-та версия на “Microsoft” беше изненадващо и донякъде вълнуващо за потребителите. По този начин те могат да съчетаят най-доброто от двете системи и да подкарват “Android” приложения без да се налага да се инсталира допълнителен софтуер.

А сега компанията актуализира GitHub списъка с нововъведения. Това означава, че емулаторът ще бъде обновен за работа и с бъдещата 13-та версия на “Android”.

Има и функции, които още не са налични и са в процес на разработка. Една от тях е „Amazon Appstore“.

Чрез нея бързо и лесно потребителите могат да прехвърлят файлове между “Android” устройства и компютъра. В бъдеще дори се очаква да е налична функцията “картина в картината”, което е повече от вълнуващо.

Това е поредният ъпдейт, позволяващ лесната интеграция между двете ОС. Припомняме, че още през лятото от “Microsoft” пуснаха актуализацията “2205.40000.14.0”, благодарение на която беше позволена поддръжката на VPNs and IPv6 за базираните на ARM устройства. Това по думите на компанията се прави с цел подобряване на мрежовите функционалности на подсистемата.

Друго предимство е, че “Android” приложенията, работещи на “Microsoft”, не позволяват на екрана да заспи, докато примерно гледате филм.

Не бива да забравяте, че към момента тези нови функционалности са налични само за тестерите от програмата “Windows Insiders”, но след тестовия период и отстраняването на евентуални бъгове, ще бъдат налични за всички настоящи потребителите на “Windows” 11.

Вашият коментар