“Xiaomi” 13 Ultra изненадва с камерата си Leave a comment

На прага на новата 2023 година сме. Всички погледи в нея са с надежда за по-добър живот, без повече кризи и разбира се с нетърпение на какви нови джаджи ще станем свидетели. Определено, както всяка година, така и през новата топ производителите ще се постараят да ни грабнат с ултрабързи процесори и нови и модерни камери.

Всъщност вече един от топ производителите и лидер в този сегмент е готов с бъдещия си продукт.

Това е компанията “Xiaomi”. В последните години с много труд, иновации и достъпни цени, китайският производител на IT продукти доказа, че не трябва да хвърляш много пари, за да имаш модерен и качествен смартфон.

Затова е ред да бъдат представени новите флагмани в поредицата – “Xiaomi” 13 и “Xiaomi” 13 Pro. Те ще бъдат захранвани с последното поколение чипове “Snapdragon” 8 Gen 2 от “Qualcomm”. Но, по-интересното е третия модел – “Ultra”. Наред с флагманският чип, близък до компанията сподели, че бъдещата му перископна камера ще е “шокиращо” добра.

Очаква се това устройство да има LPDDR5x RAM и UFS 4.0 памет и RAM от 512 GB или 1 TB памет.

Това означава, че новият продукт на китайската компания може да надмине и сегашния победител в този клас – “Samsung”, които се хвалят, че имат най-добрата камера в серията “S”. Освен това ще бъде обърнато внимание и на възможностите за оптично увеличение.

Припомняме, че от “Samsung” към момента предлагат 3x и 10x оптично увеличение с последния си флагман “S 22”.  

Определено новата 2023 година се очертава да е битка между “Xiaomi” и “Samsung”, а защо не и да бъде “Xiaomi” срещу останалите, имайки предвид хегемонията на “Apple”, който са еталон за иновативност.

Вашият коментар