“Xiaomi” представя безрамковата 13-та версия Leave a comment

Компанията “Xiaomi” продължава да актуализира портфолиото си от флагмани. Сега дойде ред и на новият без рамков “Xiaomi” 13. Той се очаква да бъде представен през ноември и по подобие на останалите премиум телефони на голяма част от конкуренцията, ще бъде снабден с последно поколение мобилен процесор “Snapdragon” 8 Gen 2.

Но, докато се насладим на официалното му представяне, продължава да изтича нова и нова информация, която да ни даде по-ясна представа за бъдещия флагман.

Отново тук ще имаме един стандартен и един Pro вариант, които ще бъдат без рамкови и с малък селфи отвор за предната камера, която е разположена в централната горна част на дисплея.

Самият “Xiaomi” 13 ще бъде с извит 6,26 инчов OLED дисплей, докато при “Xiaomi” 13 Pro намираме последното поколение дисплей “Samsung AMOLED E6“ и 6,7-инчов екран, като поддържаната резолюция ще е Quad HD+ със 120Hz опресняване.

За перфектните снимки флагманските модели ще бъдат “въоръжени” с  50-мегапикселови камери в задния корпус, като основната разлика е, че “Pro” варианта идва с 1-инчов сензор за камера „Sony IMX 989”, който видяхме още при “Xiaomi” 12S Ultra.

Новите смартфони идват с надграденият “Android 13“ и фирмената среда “MIUI” 14, която ще предложи някои промени в дизайна и по-значителни подобрения в производителността.

Батерията също не е ясно колко W ще е, но знаем, че новите зарядни ще поддържат варианта за бързо зареждане – съответно 67W и 120 W и 50W възможност за безжично зареждане.

Вашият коментар