“Xiaomi“ представя таблет с E-Ink мастило Leave a comment

Натовареното ежедневие често ни се иска да не мъкнем тежкия и обемен лаптоп от работата до дома. Именно за тази цел са таблетите. Само преди няколко години те изглеждаха като футуристичен предмет.

Може би слабата реклама и малкото приложения, които може да използваме като преносим офис, сякаш донякъде незаслужено ги поставиха само в категорията “забавление”, но не и за сериозна работа.

Но, независимо дали е лаптоп или таблет, истината е, че очите постоянно ни се напрягат от синята светлина.

Искало ли ви се е дисплеят ви да е с т.н електронно мастило, подобно на любимия ви четец? Е, може би мечтите ви ще се сбъднат, благодарение на “Xiaomi“. 

Компанията позната като топ производител на различна техника, вкл смартфони, е готова с новия си продукт.

Устройството разполага с памет от 3GB RAM и четириядрен ARM Cortex-A55 процесор. Паметта му е повече от достатъчно за такъв тип джаджа – 64GB.

Таблетът разполага и със  стилус. Той позволява да рисувате и пишете, сякаш използвате химикалка или молив. Писалката разпознава до 4096 степени на натиск и може да правите и най-фините линии.

Да видим и батерията. Тя е с капацитет 3000 mAh, зарядното е 18W и използва за захранване USB-C порта.

А, най-хубавото е, че идва с инсталиран “WPS Office Suite”, така, че лесно и бързо може да съхранявате важните за вас документ.

Засега устройство е налично само в Китай на цена от $389, но по-късно се надяваме да се появи и в Европа, за да докаже, че може да е реален конкурент за работа на някой от големите производители на лаптопи.

Вашият коментар