Южна Корея увеличава инвестицията в електромобили Leave a comment

Преди дни южнокорейското правителство обяви плановете си за развитие на автомобилната си индустрия. Тук се включва и помощта на частни инвестиции, общо в размер на 95 трилиона долара през следващите 5 години. Страната планира до 2030 година да произведе близо 4 млн електрически автомобили, както и да обучи около 30 000 автомобилни специалисти в тази област.

В допълнение трябва да бъдат изградени нови електрически станции, които да спомогнат до 2030 година, зареждането на новите електромобили да бъде сведено до 5 минути, а заедно с това да се увеличи пробега с едно зареждане на 600 км от сегашните 500 км.

На специална за целта срещу между министър Лий Чанг-Янг проведе среща с представители на автомобилната индустрия в Корейската търговско-промишлена камара и обяви бъдещите правителствени стратегии. На срещата присъстваха представители на изявени фирми за производство на автомобили и доставчици на части като “Hyundai”, “Kia”, “Renault”, “Hyundai” и други.

На нея Лий представи стратегия, която да превърне страната сред трите най-добри и глобални производители в автомобилната индустрия.

Вашият коментар