За 3 години “Telegram” стана най-популярния месинджър Leave a comment

Само за две години, в периода 2019 – 2022 година, най-тегленото приложения за чат в Европа е “Telegram”. То е най-популярно в Турция, Франция и разбира се Русия. Особено в последната страна, където властите ограничиха достъпа до интернет и прибягване към “Telegram”, заради по-голямата свобода и липсата на ограничения.

Приложението е трето най-популярно, като отстъпва единствено на “TikTok” и “WhatsApp”. През юни създателят на приложението Павел Дуров съобщи, че активните потребители на месинджъра са надхвърлили 700 милиона.

През 2019 г. “Telegram” заемаше едва пето място сред приложенията по брой изтегляния. След това обаче започна плавно да набира скорост и през 2021 г. зае третото място, което запази до 2022 г. И сведе разликата с конкурентите от “WhatsApp” до минимум.

Сред другите популярни приложения за 2022 година са “Viber”, “Discord”, “WhatsApp” и “Signal”, които печелят не малък брой почитатели и стават любимо място за комуникация с близки и приятели.

Според последните данни на анализатори, още през 2023 година, “Telegram” ще е второто най-теглено и предпочитано чат приложение. Именно лесното меню и липса на ограничения, направи Павел Дуров най-богатият човек в Обединените арабски емирства.

Според “Forbes”, състоянието му се оценява на 16 млрд долара.

Вашият коментар