Gigabyte с опция “money back”, заради дефект в платките от серията Z690I Aorus Ultra Leave a comment

Компанията Gigabyte обяви, че изтегля дънните си платки от серията “Z690I Aorus Ultra”, заради открити производствени дефекти. Според производителя, много от собствениците на тези платки се сблъскват с нестабилна работа на компютъра, както и известния “син екран на смъртта”. Едно важно уточнение – този проблем се наблюдава при графичните карти, поддържащи стандарта “PCIe 4.0”.

Като възможно решение от компанията съветват промяната на режима на PCIe шина на версия 3.0 в BIOS на дънната платка, но това невинаги помага, уточняват от там. Затова от Gigabyte предлага на собствениците на “Z690I Aorus Ultra” да заменят безплатно платката им за еквивалентен модел или да възстанови сумата.  

Програмата за замяна на платката се отнася за всички купувачи на платки от серията “Gigabyte Z690I Aorus Ultra” DDR4 и “Z690I Aorus Ultra” DDR5, които са закупени от официалните търговци на дребно.  Тя е валидна от 10.05.2022 до 30.11.2022 година. За потребителите, които са поръчали въпросните платки се предлага възстановяване на парите или замяната им с алтернативно дъно. Трябва само да използват формата за обратна връзка на официалния сайт на компанията, като дадат информация за продукта, включваща номера на дънната платка и документ за закупуване – фактура или касова бележка.

Вашият коментар