Завръщането на една легенда – “Sony Walkman“ Leave a comment

По-запалените техно маниаци си спомнят със сигурност времето, когато смартфоните звучаха като научна фантастика, а подобието на този съвременно явление, често беше задвижвано с нестабилната ОS “Simbian”, която често забиваше и създаваше проблеми. Въпреки това имаше и някой много точни попадения.

Сред тях беше култовата серия плейъри “Walkman” на гиганта по онова време “Sony”. Преди появата на “iPhone” и “iPad”, тази серия беше доминант на пазара. Но, както се казва: “Всяко ново е добре забравено старо”. Сега е ред марката “Walkman” да възкръсне от пепелта като феникс.

Новият “Walkman”NW-A306 е малък и удобен. Тежи около 100 гр и под металния си корпус съдържа 3,6-инчов дисплей и възможност за Wi-Fi свързаност.

Цифровият усилвател “S-Master HX” спомага за намалява изкривяването и шума в широк диапазон от честоти. А, с това няма и загуба на качеството на MP-3 файловете и звукът е кристален и ясен.

Което беше най-характерното за марката и се радваме, че и през 2023 година, от “Sony” са се постарали да наблегнат на изчистения звук, които да ни върне във времето на качествени MP3 плеъри.

За цялостното представяне и потребителско изживяване на “Walkman”NW-A306 се грижи софтуерът “DSEE”, задвижван от изкуствения интелект “Edge-AI”, който прецизно увеличава компресираните цифрови музикални файлове до по-високо качество.

Важно е да споменем и батерията- един от слабите звена в тези устройства. За щастие (според “Sony”), NW-A306 е способен да работи до 36 часа, което е доста повече от продуктите на конкуренцията. Благодарение на възможността за безжично свързване чрез IEEE 802.11 a/b/g/n/ac wi-fi, потребителите имат възможност да свалят музика от интернет.

Операционната система е “Android“ 12, като се очаква устройството да бъде актуализирано през следващите 2 години.

Зареждането на батерията става чрез USB-C конектор, който е разположен в долния край, а до него е разположен и слота за micro-SD карта.

Очаква се устройството да бъде налично за европейския пазар при цена от €399 около средата на тази година.

Вашият коментар